Ing. Emil BURÁK, PhD

Pridal djj 27/11/2015 0 Komentáre Predstavujeme autora,

Vážení čitatelia, odborná verejnosť, milí študenti. V našej novej sérii blogov Predstavujeme autora by sme Vám radi postupne predstavili významných autorov publikujúcich na medzinárodnej platforme www.ecoletra.com.

 

Prvú časť venujeme Ing. Emilovi BURÁKOVI, PhD

 

Emil Burak

Ing. Emil BURÁK, PhD

 

Autor nepochybne patrí medzi najväčších súčasných daňových odborníkov na Slovensku, ktorý aktívne pomáha produktívne budovať pozitívne daňovo-právne povedomie daňových subjektov.


Jeho bohaté skúsenosti zo zdaňovania odovzdáva formou vzdelávacích seminárov ako lektor a vysokoškolský pedagóg i písaním kníh a odborných príspevkov do špecializovaných časopisov ako autor. Jeho znalosti odrážajú vyvážený pohľad na daňovníctvo, nakoľko jeho fokus je orientovaným pragmatickými skúsenosťami z jeho práce v rôznych, prevažne manažérskych, funkciách doterajšej praxe pre verejný, privátny i štátny sektor.


Veľa rokov pracuje v oblasti znalostného manažmentu.Pôvodným povolaním je ekonóm s vyše 30-ročnou praxou. Pôsobil v privátnom i štátnom sektore a získal skúsenosti v rôznych oblastiach predovšetkým v spojitosti s riadením a financiami, zvyšovaním výkonov i krízovým manažmentom.     

 

V minulosti pracoval najmä ako manažér vo viacerých povolaniach v oblasti služieb, daňovníctva, bankovníctva, poradenstva i ako lektor a vysokoškolský učiteľ.

 

V súčasnosti pôsobí už niekoľko rokov aktívne aj v oblasti celoživotného vzdelávania dospelých na rôznych úrovniach, publikuje v odborných časopisoch a na rôznych internetových portáloch a prednáša. Aktuálne pracuje dlhodobo vo finančno-daňovej oblasti aj v sektore vzdelávania dospelých. Jeho názory môžete sledovať aj v rôznych periodikách, časopisoch a internetových portáloch.

 

Písanie produkuje aktívne od roku 1995. Doteraz sa angažoval predovšetkým v oblasti finančnej a daňovej, ako aj motivačnej literatúry, v rámci ekonomickej publicistiky, manažmentu a riadenia výkonov, krízového manažmentu a andragogiky  – v stovkách vzdelávacích seminárov, kde školil manažérov, podnikateľov i poradcov a ekonómov. Za dvadsaťročie jeho autorskej tvorby vytvoril úctyhodné dielo, keď napísal 17 kníh a vyše 1700 odborných článkov doma i v zahraničí.

 

Z knižných titulov mu doteraz vyšlo 17 kníh, z toho 14 ako autor a 3 v spoluautorstve takto: (Dane na hrane – SEPI Žilina 2000, Daňová optimalizácia – EPOS Bratislava 2002, Automanažment podnikateľa – EPOS Bratislava 2003, Daňové plánovanie a daňové výdavky – EPOS Bratislava 2004, Pohodou k prosperite – Wellness a Carpe Diem, TESFO Ružomberok 2005, Pohodou k prosperite II. – Slovenský profesoring šťastia, TESFO Ružomberok 2006, Pohodou k prosperite III. – Univerzita života, TESFO Ružomberok 2007, Pozitívne myslenie – Ako začať?, EUGENIKA Bratislava 2008,  Peniaze – rady k osobným a rodinným financiám 2009, Kríza – výzva, šanca a príležitosť, EUGENIKA Bratislava 2009, Kreativita – ako obyčajným spôsobom vytvoriť neobyčajné dielo, TESFO Ružomberok 2010, Biznis pragmaticky, TESFO Ružomberok 2011, Daňová prevencia v príkladoch praxe, TESFO Ružomberok 2014, Staroba a seniorstvo vtipne i dôvtipne, TESFO Ružomberok 2014 a  a v spoluautorstve tri knihy: Burák-Orihel: Daňový manažment I. (2011), Burák-Orihel: Daňový manažment II.(2012), Kolektív /Habánik-Dudová-Fabuš-Palko-Burák: Hospodárska politika – vybrané kapitoly, Sprintdva Bratislava 2012/).

 

Od roku 2003 žije a pracuje v Banskej Bystrici. Oblasti produktívneho myslenia i znalostného manažmentu v zdaňovaní sa venuje viac ako dvadsaťpäť rokov.

 

Prvú sériu odborných článkov autora nájdete v predajnom katalógu ecoletra.com

 

 

Loading...
Loading...